startpagina   
  voeding favorieten perspectieven ideeënbus column activiteiten  
 
 
Waarom deze plek op internet gemaakt?

Het heeft volgens mij met zingeving te maken dat ik energie steek in mijn plek op internet.

In de reguliere media mis ik bepaalde informatie. Het gaat vooral om opbouwende informatie over alternatieve gezagsstructuren, wereldbeelden of leefwijzen. Ik vind het belangrijk dat mensen dergelijke informatie gemakkelijk kunnen opdoen. Dankzij deze informatie begrijp ik de wereld om me heen nu beter. Die ervaring wil ik anderen ook geven.

Afgelopen jaren heb ik tijd gehad veel te lezen, diverse lezingen te bezoeken en allerlei gesprekken te voeren. Soms leidde het ene boek naar het andere, dan weer raadde iemand me een boek of lezing aan. Ik vroeg me bij een bekend iemand wel eens af: welke boeken zou hij/zij me aanraden? Zo ontstond het idee van de lijstjes met favorieten. Ik geloof zeker in de kracht van kruisbestuiving.

Het eerste boek dat ik ging samenvatten, was Understanding Power. Ik vond dit boek zo'n openbaring, ik wilde het graag toegangelijk maken in het Nederlands. Van het één kwam het andere.

Ik zie mijn plek op internet als een standbeeld, waar ik constant aan blijf knutselen. Gelukkig kan ik op internet al publiceren, terwijl ik blijf werken aan het standbeeld. De ene keer herschrijf ik een tekst, de andere keer verander ik wat aan de structuur en zo blijft er werk!

Pieter Smit